Підтримати нас

На жителів окупованої Херсонщини не накладаються санкції та штрафи за прострочення паспорта

Vgoru
Автор статті
27 серпня 2022 07:27
1,830
Поширити:

Наразі оформити чи поновити паспортний документ неможливо на окупованій частині Херсонської області. Це можливо зробити на підконтрольній території України. При цьому громадянин, який перебуває в окупації, не несе ніякої відповідальності.

Про це розповів юрист Благодійного фонду “Здоров'я та милосердя” Олександр Данилов журналістам Медіаплатформи “Вгору” під час ефіру.

“Якщо ви втратили документ в окупації, і є можливість дистанційно повідомити про це українські правоохоронні органи, то можна це зробити за допомогою електронної пошти. Також таким способом можна повідомити й про злочини окупантів до жителів Херсонщини. Але, головне, щоби це було безпечно для тієї людини, яка буде повідомляти. Якщо це неможливо зробити, тоді краще вже на неокупованій території паспорт, наприклад, замінити або поновити в Державній міграційній службі. У цьому випадку штрафних санкцій та іншої відповідальності не буде для громадян через прострочення документів. Вони також залишаються чинними на момент перебування українця в окупації”, – повідомив Олександр Данилов. 

Нагадаємо, що росіяни продовжують примусову паспортизацію на окупованих територіях України. Окупаційна адміністрація заблокувала соціальні виплати пенсіонерам та пільговикам, а єдиною умовою для них отримати виплати з боку рф є отримання російського паспорта.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ