Підтримати нас

На правобережжі Херсонщини залишилося менше третини жителів

Vgoru
Автор статті
22 січня 2023 13:57
758
Поширити:

Через постійні російські обстріли з Херсонщини продовжують евакуюватися люди. Вже залишилося менше третини жителів. Про це в ефірі передачі «Люди нашого краю» повідомила директорка департаменту соціального розвитку Херсонської обласної військової адміністрації Інна Іванова.

«Найгірша ситуація через постійні російські обстріли – в прибережних населених пунктах. Приміром, у Бериславі з майже 12 тисяч населення залишилося 3200, тобто, 27%. В Тягинській громаді Бериславського району найгірша ситуація в Миколаївці та Одрадокам’янці, де залишилося менш як 30% населення. А в Веселому і Козацькому Новокаховської громади Каховського району з майже 6 тисяч населення залишилось близько 1 тисячі», – зазначила вона.

Зараз є можливість виїхати евакуаційними вагонами поїзда Херсон – Львів, який курсує через день, зазначила чиновниця. Херсонців приймають у Хмельницькому і такою можливістю вже скористалися 3662 осіб. З них прийняли рішення залишитись у Хмельницькій області 2335 осіб.

Єдині громади Херсонщини, до яких люди зараз повертаються – Високопільська і Кочубеївська в Бериславському районі. Вони розташовані в степовій зоні на значній відстані від небезпечного узбережжя Дніпра. Приміром, якщо на момент звільнення у Високопільській громаді залишалося близько 1400 осіб, то зараз їх там уже понад три тисячі.

Раніше ми повідомляли, 21 січня у Херсоні відбулася наймасовіша медична евакуація.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ