Підтримати нас

На Херсонщині від тортур російських військових загинув ветеран АТО

Vgoru
Автор статті
30 квітня 2022 07:35
3,518
Поширити:

У лікарні міста Олешки помер ветеран АТО Назар Вікторович Кагальняк.

 

Про це розповів на своїй сторінці в Фейсбуці відомий учений, завідувач кафедри ботаніки Херсонського державного університету Іван Мойсієнко. 

“Загинув ще один мій знайомий – Назар Вікторович Кагальняк. Його смерть – це страшний військовий злочин. Назар - ветеран АТО, який не брав участі у новій фазі війни, що спровокована повномасштабним вторгненням ерефії у 2022 р. Після АТО він пережив 2 інфаркти, складну операцію на серці. Його викрали окупанти з дому в селі Абрикосівка у Херсонській області. Жорстоко били та піддавали тортурам. Назара вбивали за те, що він колись був в АТО”, - пише Іван Мойсієнко.

Він додає, що, згідно з його інформації, понівеченого тортурами Назара окупанти згодом привезли додому. Але з кожним днем йому ставало гірше. Тому Назара змушені були доставити в лікарню міста Олешки, де він згодом помер. 

“Немає сумніву, що Назара вбили. Невідомо достеменно, як саме – можливо, через крововилив, можливо, через тортури електрошокером (він мав кардіостимулятор). Вбили мирну беззбройну людину”, - додає вчений.

Назар Кагальняк - батько 4 дітей та дід 2 онуків. Останні 5 років він сам, без дружини, доглядав дітей, частина з яких були неповнолітніми. Найменший, який закінчує 1 клас в цьому році, є дитиною з обмеженими можливостями. Принаймні двоє дітей Назара стали неповнолітніми сиротами.

“Тепер ми маємо зробити все, щоб вбивство Назара Кагальняка стало цвяхом в труні рашизму і тих конкретних військових злочинців, які його репрезентують”, - робить висновок Іван Мойсієнко.

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ