Підтримати нас

На Херсонщині стартує заборона на вилов риби у зимувальних ямах

Автор статті
09 листопада 2021 17:00
1,012
Поширити:

З 10 листопада заборонено промисловий та любительський лов риби у межах зимувальних ям акваторії Каховського водосховища, з 15 листопада - у пониззі Дніпра та Дніпровсько-Бузькому лимані.

Докладно з переліком заборонених місць можна ознайомитися тут.

Риболовля дозволяється лише за межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння із гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування чи закріплених за громадськими об'єднаннями не повинна перевищувати п’яти на рибалку; на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.

Це традиційні обмеження, які вводяться для збереження водних ресурсів. У більш холодних регіонах країни заборона розпочинається з 1 листопада  й поступово поширюється на південні території. 

Інфографіка Держрибагентства

В деяких областях сезонні обмеження триватимуть до кінця зими, але у переважній кількості областей, у тому числі й на Херсонщині, - до початку весняно-літньої нерестової заборони.

Держрибагентство закликає бути відповідальними й дотримуватися вимог природоохоронного законодавства. Та невідкладно телефонувати на всеукраїнську безкоштовну «гарячу лінію» відомства: 0 (800) 50-52-50, якщо помітили порушення правил чи порядку придбання/збуту водних біоресурсів.

Адже з настанням холодів риба стає дуже вразливою: знижується її активність, практично повністю припиняється споживання їжі, сповільнюються ріст та реакція на подразники. Тому вона збирається в зграї та ховається у зимувальних ямах, щоб пережити несприятливі умови.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ