Підтримати нас

“На дамбі каховської ГЕС стоять 2 “Камази” з вибухівкою” – ГУР МО

Vgoru
Автор статті
21 жовтня 2022 14:06
1,126
Поширити:

Більше ніж пів року окупанти “тримають палець на спусковому гачку” Каховської ГЕС.

Про нові факти у російському шантажі написало Головне управління розвідки Міністерства оборони на власному телеграм-каналі.

У повідомленні йдеться про те, що росіяни розуміють неминучість швидкого звільнення Силами Оборони правобережної частини Херсонської області. Тому окупанти готують серію терактів на цій території.

Зокрема під загрозою руйнування опинилася дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції. При цьому, підрив дамби було сплановано завчасно – основні роботи із замінування проведено ще у квітні. Протягом поточного тижня було додатково проведено мінування шлюзів та опор каховської ГЕС. На дамбі встановлено 2 військові тентовані «КамАЗи» без водіїв. Обидві машини повністю завантажено ящиками з вибухівкою.

На сьогодні остаточно зрозуміло, що держава терорист свідомо готує теракти, які призведуть до катастрофічних наслідків. В разі реалізації цих планів під ударом стихії опиняться десятки українських населених пунктів, в тому числі Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України й торкнуться всього Чорноморського регіону.

Нагадаємо, у зверненні до Європейської ради президент Володимир Зеленський заявив що росія замінувала Каховську ГЕС.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ