Підтримати нас

Мільярди до казни. У США ініціюють збільшення податків для багатіїв

Автор статті
03 березня 2021 12:35
761
Поширити:

Група американських сенаторів на чолі з Елізабет Уоррен запропонувала ввести в країні податок для надбагатих. Для мільярдерів у США ініціатива може обернутися багатомільярдними щорічними податковими відрахуваннями.

Сенатори пропонують змусити платити податок у 2 відсотки всі домогосподарства з сукупним річним доходом в діапазоні від 50 мільйонів до 1 мільярда доларів, пише Bloomberg.

Якщо дохід перевищує 1 мільярд, то доведеться сплатити податок у розмірі 3 відсотків. На думку авторів ініціативи, такі збори зроблять економіку більш справедливою і дозволять скарбниці зібрати додатково близько 3 трильйонів доларів податків упродовж 10 років.

“Впливові і ультразаможні американці підім'яли під себе закони настільки, що для 0,1 відсотка населення з найвищими доходами діє податкова ставка нижча, ніж для 99 відсотків платників податків. І це при тому, що статки мільярдерів за період пандемії збільшилися на 40 відсотків”, - сказала Уоррен.

Тим часом Bloomberg підрахував, що в разі прийняття закону 100 багатющим американцям довелося б виплатити 78 мільярдів доларів податків у 2021 році. Засновнику Amazon і найзаможнішій людині планети Джеффу Безосу потрібно було б заплатити щонайменше 5,4 мільярда доларів, главі Tesla Ілону Маску, що займає другий рядок рейтингу Bloomberg Billionaires Index, - 5,2 мільярда доларів, засновнику Microsoft і третій найбагатшій людині у світі Біллу Гейтсу - 4 мільярди доларів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ