Підтримати нас

Культурний центр Україна-Литва та Центр культурного розвитку "Тотем" організовує археологічну експедицію до фортеці Тягин

Автор статті
15 квітня 2021 15:00
1,375
Поширити:

Історична та культурна спадщина Херсонщини сьогодні, як ніколи, потребує захисту. Крім того, багато об'єктів необхідно не просто зберегти і реставрувати, а й досліджувати науковцям.

Так, Культурний центр Україна-Литва та Центр культурного розвитку "Тотем" закликає всіх небайдужих до збереження унікальних пам'яток минулих століть приєднатися до громадської ініціативи - організації археологічної експедиції, яка досліджуватиме фортецю Тягин - спільну культурну спадщину двох країн.

Зараз Центри організували збір коштів, необхідних для забезпечення експедиції. Передбачається, що в науковому заході візьмуть участь 20 археологів і волонтерів, а на всю експедицію потрібно зібрати мінімум 60 тисяч гривень.

Перші кроки в цьому напрямку вже зроблені, і вони досить оригінальні. Минулого тижня був організований виїзний пленер для цілої групи художників з Херсонської області, які впродовж одного дня надихалися знаменитою вежею Вітовта неподалік від села Веселе. Кожен з митців створив власне полотно - як у класичній манері, так і за допомогою сучасних арттехнік. Ці роботи, щоб допомогти організувати археологічну експедицію, тепер може придбати кожен охочий.

Усі роботи доступні для огляду у вигляді фотозображень на сторінці Культурного центру Україна-Литва: https://cutt.ly/ZvsWTKK

На фото робота художника Валерія Івченка, жителя села Веселе

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ