Підтримати нас

Херсонська обласна рада офіційно лишилася без голови

Vgoru
Автор статті
15 вересня 2016 09:25
682
Поширити:

Депутати Херсонської облради так і не змогли визначитися з кандидатурою нового голови ради замість відправленого у відставку Андрія Путилова.

Спочатку на сесії депутати затвердили відставку голови ради Андрія Путилова згідно з поданою ним заявою. Це викликало обурення представників фракції БПП і Оппоблока, які наполягали на тому, що Андрій Путілов позбувся посади не за власним бажанням, а за рішенням депутатів облради.

Путілова проводжали аплодисментами та похвалами, на які не скупилися деякі присутні у залі люди. Вони дякували за дороги, за відремонтовані школи… Інші присутні казали, що це – мешканці Білозерського району. Того самого, на голоси якого Путілов розраховував під час виборів у ВР у липні, і на який виділялося чимало бюджетних коштів. Звісно, представники Білозерщини опинися в залі засідань обласної ради цілком випадково, їх ніхто туди не привозив. А, скориставшись нагодою, люди вирішили подякувати Андрію Станіславовичу.

Також у залі були присутні учасники АТО. Але вони, на відміну від сесії, яка проходила 9 вересня, не виступали.  

Після голосування з питання відставки Путилова депутатам запропонували обрати головуючим на сесії заступника голови облради Оксану Рукавишникову, представника фракції БПП. Кандидатура не була підтримана, не дивлячись на те, що голосування проводилося два рази. Тоді як головуючого запропонував себе перший заступник голови облради Василь Зеленчук. З цим депутати погодилися.

Після голосування по двох питаннях порядку денного (звернення до органів державної влади з приводу стану справ в медицині Херсонщини та узгодження нових меж міста Нова Каховка) була оголошена годинна перерва.

Після перерви депутати змінили головуючого, їм стала заступник голови облради Оксана Рукавишникова. Виявилося, що тільки вона має цілком легітимне право підписувати фінансові документи.

Представники фракції БПП «Солідарність» наполягали на негайному проведенні виборів нового голови ради. Депутати від інших фракцій вимагали спочатку обговорити претендентів у фракціях, заслухати програми кандидатів, провести рейтингове голосування, а потім - вибори голови.

Члени фракції ВО «Батьківщина» звинуватили фракцію БПП в спробі знову «протягнути» свого представника на посаду голови ради.

Представники Оппоблока (в цій сесії брали участь тільки два депутати із12-ти членів фракції) взагалі відмовилися голосувати на сесії.

В результаті ніякого рішення по процедурі виборів нового голови депутати не прийняли. Була оголошена перерва. Дату продовження сесії не назвали, що обурило багатьох депутатів.

${gallery:45e811d138ca961543c318087b6bbef5}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ