Підтримати нас

Карнавал у Бельгії виключили зі списку ЮНЕСКО за антисемітизм

Автор статті
14 грудня 2019 09:27
840
Поширити:

Рішення ЮНЕСКО виключити об'єкт зі списку Всесвітньої нематеріальної культурної спадщини стало першим такого роду.

ЮНЕСКО виключила традиційний вуличний карнавал у бельгійському місті Алст зі списку Всесвітньої нематеріальної культурної спадщини.

Рішення було прийнято на сесії Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини в Боготі через прояви антисемітизму, повідомила організація.

"Систематичне повторення расистських і антисемітських вистав несумісне з основними принципами Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини 2003 року", - йдеться в заяві.

У ЮНЕСКО також нагадали, що дотримуються фундаментальних принципів гідності, рівності і взаємної поваги між народами, а також засуджує будь-які форми расизму, антисемітизму і ксенофобії.

Карнавал в Алсті був включений до списку ЮНЕСКО у 2010 році. Відтоді на адресу організаторів неодноразово звучала критика за спірні карнавальні образи, в тому числі з боку Єврокомісії і Центру Симона Візенталя. Зокрема, у 2019 році в карнавальній процесії були представлені фігури з пейсами і гачкуватими носами, що сидять на мішках із грошима. Це відповідає антисемітським кліше. Традиція вуличного карнавалу в розташованому на півночі Бельгії місті нараховує близько 600 років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ