Підтримати нас

Карамельний англійський десерт готують із солоною соломкою

Автор статті
11 жовтня 2018 14:15
608
Поширити:

Баноффі - це англійська пиріг, приготований з бананів та вершків. Начинку роблять з карамелі і вареного згущеного молока. Для контрасту смаку, додають солону соломку. Основою пирога є не тісто, а подрібнене печиво з додаванням вершкового масла.

Як правильно його приготувати розповіла Карина Мозгова з міста Коростень Житомирської області.

Інгредієнти:

120 г пісочного печива

150 г солоної соломки

100 г вершкового масла

Для карамелі

1 склянка цукру

50 мл води

80 г вершкового масла

120 мл теплих вершків

1 банан

3 ст. л. мигдалевих пелюсток

200 г м'якого сиру

100 г збитих вершків

Приготування:

Подрібнити в блендері пісочне печиво. Додати солону соломку чи кренделі.

Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці та вилити до печива. Перемішати, щоб суміш виглядала, як мокрий пісок. Розподілити цю основу пирога на дно й бортики форми зі зйомними стінками.

Товщина основи має бути 6 міліметрів. Товстіша — буде жорсткувата. Трамбувати корж дном склянки. Ставити у холодильник.

Для основи просіяти 250 г борошна, нарізати маленькими кубиками 120 г холодного масла. Насипати 2 ст. л. цукру і збити міксером. До крихти, яка утворилася, додати 1 яйце і 1 жовток. Знову вмикати міксер. Тісто замотати в харчову плівку і покласти в холодильник на півгодини.

Помастити форму вершковим маслом. Розкачати тісто і розподіляти по формі. Накрити пергаментом і засипати квасолею чи горохом, щоб корж мав рівну поверхню.

Поставити у розігріту до 180°С духовку на 15 хв. Тоді вийняти квасолю і папір, випікати основу до золотистого кольору. Випікати і коржі з печива, й замішане власноруч тісто.

Для карамелі у сотейник із товстим дном насипати цукру, додати 50 мл води. На плиті варити до появи карамельного кольору і пухирців. Не перемішувати, щоб суміш не перетворилася на льодяник. Щоб не було гіркуватого присмаку, зняти з вогню до того, як карамель потемніє.

Додати масла і налити теплих вершків. Маса має почати пінитися. Розмішати ложкою, доки не вийде карамельний соус. Вилити його на випечений корж. Зверху викласти два-три порізані кільцями банани і посипати мигдалевих пелюсток.

Для легкого крему змішати м'який сир і збиті вершки. Помастити пиріг у формі товстим шаром крему. Поставити у холодильник на ніч.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ