Підтримати нас

Каховське водосховище: пестицидів не виявлено

Автор статті
12 лютого 2020 10:15
913
Поширити:

Пестицидів у Каховському водосховищі не виявили. Про це 12 лютого розповіли в обласному центрі лабораторних досліджень МОЗ України.

За словами завідувача відділу організації санітарно-гігієнічних досліджень Сергія Евсєєва, проби брали в двох точках – селах Грушівка та Мар’янське, повідомляє Суспільне.

«Ми отримали всі результати. Пестицидів – як тих, які раніше виявили наші колеги, так і інших фосфоро-органічних пестицидів у цих пробах ми не знайшли», – сказав Сергій Євсєєв.

«Ми вважаємо, що це може бути локальним забрудненням. Ви знаєте, що в наші водойми, стікаються і пестициди, і отрутохімікати, і добрива, і нафтопродукти. І ви з цим явищем стикаєтеся постійно. Тому дуже важливо, щоб був постійний контроль за джерелами водопостачання», – додав в.о. директора обласного центру лабораторних досліджень МОЗ України Олександр Штепа.

Остаточний висновок щодо безпечності використання води з Каховського водосховища має зробити Держпродспоживслужба України та спеціальна комісія Апостолівської райдержадміністрації.

Відомо:

  • Через загрозу отруєння водою в Апостоловому до 12 лютого закрили 5 шкіл та 3 дитячі садки. Відповідне рішення ухвалене 7 лютого.
  • За даними з Апостолівської ОТГ, у Каховському водосховищі виявили перевищення рівня забруднюючих речовин-пестицидів – діазинону та хлорпірифосу.
  • Населенню рекомендували «обмежити вживання питної води для приготування їжі, напоїв».
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ