Підтримати нас

Топ-колаборантам Херсонщини віктору разумному та сергію рибачку заочно повідомили про підозру

Vgoru
Автор статті
01 лютого 2023 16:33
1,027
Поширити:

Підозрювані в умовах воєнного стану добровільно пішли на співпрацю з окупантами. Йдеться на сайті Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, депутат від забороненої в Україні партії “опзж” віктор разумний добровільно обійняв посаду та званого "голови воєнно-цивільної адміністрації Генічеської міської територіальної громади".

“На псевдопосаді він вживав заходів для формування апарату, структурних підрозділів незаконно створеного органу та підбору кадрів. Також організовував життєдіяльність громади за російським законодавством. Видавав місцевому населенню паспорти РФ, сприяв впровадженню стандартів країни-агресора у закладах освіти та культури, особисто призначав "старост" населених пунктів на підпорядкованій території”, – мовиться в дописі.

Другий підозрюваний – так званий перший заступник «голови» окупаційної «Херсонської міської вца» семен ушинський. Це творчий псевдонім відомого херсонського колаборанта-єгиптолога сергія рибачка, якого у червні росіяни призначили першим заступником гауляйтера Херсона. Його він собі вигадав, аби убезпечити себе від кримінального переслідування після звільнення Херсона.

"Як заступник окупаційного голови міста підозрюваний виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Він особисто координував роботу інших так званих "заступників", розподіливши між ними сфери управління та впливу.  Крім того, колаборант активно підшукував та схиляв до співпраці місцевих мешканців, представників комунальних підприємств” – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що рибачок втік на непідконтрольну Україні територію і продовжує співпрацювати з окупаційною владою.

Обом колаборантам оголошена підозра у порушенні ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ