Підтримати нас

Гауляйтер Херсонщини хоче продавати крадену електроенергію населенню зі знижками

Vgoru
Автор статті
21 липня 2022 16:30
2,091
Поширити:

Вже не перший день на каналах колаборантів “розноситься” інформація про зниження тарифів на комунальні послуги в Херсонській області. Зрадник сальдо навіть видав окремий “указ”, у додатку до якого описані, наприклад, знижки на електроенергію для херсонців.

Звідки така “щедрість” від окупантів? Відповідь доволі проста. Вони збирають “оплату” з населення за крадену електроенергію, яку виробляють українські атомні станції. 

Але, така ситуація може призвести до збільшення боргів споживачів перед Херсонобленерго, якщо вони будуть платити на невідомі рахунки окупантів. 

Нагадаємо, що 24 лютого 2022 року, за кілька годин до початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, об'єднана енергетична система була відключена від енергосистем росії та білорусії. Планувалося, що це буде відбуватися кілька днів, але через війну вирішили не проводити повторного підключення. 

Натомість 16 березня 2022 року українська енергетична система увійшла до ENTSO-E – це європейська мережа операторів системи передачі електроенергії, що об'єднує 43 оператори в 39 країнах європейського континенту. Іншими словами, Україна стала частиною європейської енергетичної системи.    

Вже наприкінці червня Україна отримала дозвіл експорту своєї електроенергії до Європейського Союзу. 

"Виконання вимог ENTSO-E для відкриття експорту могло зайняти близько року, але, як і нашу синхронізацію, нам вдалося це зробити неймовірно швидко. Тому "Укренерго" та інші європейські ОСП можуть говорити про велику енергетичну перемогу", – заявив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ