Підтримати нас

Через спалах коронавірусу “брексіт”-переговори між Великою Британією і ЄС призупинено

Автор статті
20 листопада 2020 12:30
951
Поширити:

Перемовини між Євросоюзом і Великобританією про торгівельну угоду були припинені через зараження коронавірусною інфекцією члена європейської делегації.

Про це повідомив головний парламентер ЄС з Brexit Мішель Барньє у Twitter-акаунті. За його словами, сторони вирішили припинити переговори на невизначений час. Барньє додав, що сторони продовжать свою роботу в повній відповідності з інструкціями.

Великобританія офіційно залишила Європейський союз 1 лютого. До кінця 2020 року сторони домовилися про перехідний період, під час якого в Сполученому Королівстві продовжить діяти велика частина законів ЄС: у тому числі правила торгівлі. До кінця перехідного періоду Брюссель і Лондон повинні були домовитися про формат майбутніх відносин і укласти нову угоду про торгівлю. Однак у липні 2020 року достроково припинили чергові переговори, бо не змогли дійти згоди щодо низки питань.

Розбіжності, зокрема, стосуються переміщення товарів через кордон між Ірландією і Північною Ірландією: перша входить в ЄС, друга вийшла з об’єднання разом із Лондоном. Крім цього, Великобританія не хоче забезпечувати доступ для європейських рибалок у свої райони, оскільки це начебто несумісно зі статусом країни як незалежної держави.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ