Підтримати нас

Батькам на замітку: ТОП-5 ідей, чим зайнятися з дитиною вдома

Автор статті
13 березня 2020 15:15
786
Поширити:

Поки в Україні запровадили карантин і діти залишилися вдома з батьками, важливо зрозуміти, чим можна зайняти дитя, щоб усім було комфортно. Щоб ніхто не нудьгував від браку ідей, ми підкажемо, як цікаво організувати відпочинок з дітьми вдома.

Стати "веселим листоношею"

Часто нам бракує часу на те, щоб поспілкуватися з родичами і друзями, так що можна влаштувати невеликий марафон по знайомих. Заздалегідь підготуйте з дитиною гарні малюнки для кожного адресата – бабусі, тітки, друзів малюка.

Поки дитина зайнята малюванням, обдзвоніть адресатів і дізнайтеся, чи будуть вони вдома, попередьте про прихід – нехай приготують символічну нагороду "листоноші", наприклад, цукерку або фрукт. якщо у вас є автомобіль, то буквально за пару годин ви встигнете розвести листівки багатьом знайомим – тільки ніде не затримуйтеся.

Освойте старі ігри

Багато батьків нарікають, що їхні діти майже не проводять час на вулиці та не грають в ігри. Може бути, хлопцям просто про них не розповідали? Навчіть дитину стрибати через гумку, намалюйте класики або равлика, розкажіть про козаків-розбійників і квача.

Організуйте гру "У пошуках скарбу"

Намалюйте на аркуші А4 карту, наприклад, дитячого майданчика з позначенням "Скарб". Поки малюк не бачить, заховайте в цьому місці маленький сюрприз. Лист з картою порвіть на рівні частини (наприклад, на 4 або 6). Придумайте змагання, як дитині заслужити фрагмент карти, наприклад, загадуйте загадки. Після того, як шукач скарбів збере всі частини карти, він зможе їх зкласти і знайти ваш сюрприз.

Запустіть в небо ліхтарики

Сьогодні дуже популярні небесні ліхтарики, які яскравими вогниками злітають вгору, нагадуючи про диво. Така цікава штука напевно викличе захоплення дитини, крім того, він може згадати заповітне бажання, запускаючи в небо ліхтарик. Це не забере багато часу.

Відвідайте бібліотеку, книжковий магазин або виставку

Познайомити дитину з книгою – це обов'язок кожного з батьків. Книга для дитини – це квиток у чарівний світ пригод.

Нагадаємо, діти і підлітки – найбільш вразливі члени будь-якого суспільства. На жаль, в сучасному світі їхні інтереси та права часто порушуються, причому як в найбідніших, так і в розвинених країнах. Але діти – це радість і величезна відповідальність для батьків або опікунів. Не варто забувати, що дитина не може самостійно постояти за себе, забезпечити. Їй потрібний догляд, виховання, правильна і своєчасна медична допомога.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ