Підтримати нас

Аеропорт "Херсон" у Чорнобаївці: символ руйнації путінського «бліцкригу»

Автор статті
04 січня 2023 10:48
6,223
Поширити:

Скільки саме загинуло російських військових на аеродромі у Чорнобаївці, скільки тут згоріло їх техніки – ще треба буде порахувати, бо окупанти мовчали та продовжують німувати про свої втрати. А в Україні Чорнобаївка стала своєрідним мемом, легендою і символом знищення військ країни-загарбника.

Міжнародний аеропорт "Херсон" розташовано поряд із селом Чорнобаївка, приблизно за 10 км від міста обласного значення. Напередодні захоплення на аеродромі якраз проводили реконструкцію злітно-посадкової смуги, ремонтували приміщення та оновлювали обладнання. Окупанти захопили територію за лічені дні й планували так само швидко захопити Миколаїв, Одесу, й на день Перемоги вже пройтися маршем по Хрещатику. Навіть парадну форму для цього везли.

Цей аеродром вони хотіли використовувати як плацдарм для подальшого швидкого захоплення півдня країни. Але ніяк у них цього не виходило, бо раз за разом потрапляли у «Чорнобаївку» - горіли яскраво щонайменше 29 разів.

Вісім місяців наші військові накривали окупантів авіацією та артилерією, коригуючи удари "байрактарами". Тут закінчилася «брава хода» командувача армії РФ Андрія Мордвічова та командувача 49-ї загальновійськової армії РФ генерал-лейтенанта Яківа Резанцева та сотні орків з різних військових частин, зокрема, із Новоросійська та ГРУшників зі Ставрополя.

І, як бачимо, не захистили їх ні іконки, ні псалми.

Всі фото Олександра Корнякова

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ