Підтримати нас

ЗСУ знищили 11 російських військових і 11 одиниць техніки за минулу добу на лівобережжі Херсонщини

Vgoru
Автор статті
27 червня 2023 08:08
1,575
Поширити:

Минулої доби, 26 червня, ЗСУ знищили на лівобережжі Херсонщини 11 російських військових та 11 одиниць техніки. Ліквідували також і важку артилерію, з якої обстрілювалиправий берег Херсонщини.

Про це в ефірі марафону повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

Військове угруповання відстежує ситуацію навколо окупованого хімічного заводу "Кримський Титан", сказала Наталія Гуменюк.

"Російські війська активізувались у процесах замінувань, підготували певні провокації та хімічні війська, щоби напружувати загальну ситуацію. Деякі місцеві жителі, хто обізнаний по наслідках і пам'ятає про викиди у 2018 рік, виїхали. Загалом паніки серед людей немає",— каже керівниця пресцентру Сил оборони півдня.

Як вона стверджує, такі дії військ РФ — це ознака стадії техногенного шантажу. Після підриву Каховської ГЕС російська армія може вдатися до терористичних актів.

"Дістанеться не тільки Україні, а й Росії, Туреччині та Румунії. Міжнародна спільнота працює з нами й тисне на країну-агресорку", — додала Гуменюк.

Раніше ГУР повідомляло, що окупанти мінують цехи заводу «Кримський титан» в Армянську тимчасово окупованого Криму, які ще працюють. Також вони закладають вибухівку на заводській та прилеглій території. На холодильному обладнанні «Кримського титану» використовується близько 200 тонн технологічного аміаку.

Учора зранку окупанти вдарили забороненими запалювальними снарядами по житлових кварталах Херсона та Антонівки.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ