Підтримати нас

Мінують цехи та евакуюють населення: Росіяни готують провокацію на хімічному заводі в Криму

Vgoru
Автор статті
12 червня 2023 11:04
480
Поширити:

Інженерні підрозділи окупаційної армії впродовж останніх декількох днів мінують цехи заводу «Кримський титан» в Армянську тимчасово окупованого Криму, які ще працюють. Також вони закладають вибухівку на заводській та прилеглій території.

Про це повідомляє Головне управління розвідки. 

“Через вчинений ворогом теракт на Каховській ГЕС і, як наслідок, відсутності води в Північнокримському каналі, процеси виробництва на заводі «Кримський титан» в Армянську порушені до критичного рівня”, – йдеться в дописі.

Відновити роботу в належному режимі росіяни не вважають за можливе, повідомляють у ГУР. На території тимчасово окупованого Армянська є інформація про ймовірну зупинку «Кримського титану».

На холодильному обладнанні «Кримського титану» використовується близько 200 тонн технологічного аміаку. У випадку вибуху на заводі аміачна хмара, залежно від напрямку вітру, накриє прилеглі райони за пів години. Під загрозою передусім опиняться  окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини, повідомляє ГУР.

Тому росіяни готують до евакуації як представників окупаційної адміністрації, так і місцеве населення.

“Теракт на підприємстві «Кримський титан», до якого готуються російські загарбники, означатиме штучну техногенну катастрофу, жахливу за своїми наслідками”, — стверджують у ГУР.

Раніше ми вже писали, що війська РФ готують провокацію на хімічному заводі "Кримський Титан" в Армянську тимчасово окупованого Криму. Унаслідок провокації можуть постраждати жителі Криму, семи областей України, Туреччини та Росії.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ