Підтримати нас

ЗСУ пошкодили мости біля Чонгару на Херсонщині ракетами Storm Shadow — Олексій Громов

Vgoru
Автор статті
05 липня 2023 13:55
904
Поширити:

ЗСУ пошкодили мости через Сиваш поблизу Чонгару на Херсонщині за допомогою крилатих ракет Storm Shadow класу “повітря-земля”. Це значно ускладнило постачання росіян боєприпасами та іншими матеріально-технічними засобами. Удар по Чонгарському мосту завдали ще 22 червня. Цей міст росіяни використовують для забезпечення основної логістики на півдні України, адже міст сполучає материкову частину з півостровом Крим.

Про це в інтерв’ю “Укрінформу” повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

“За допомогою цих ракет українські війська мають можливість знищувати критично важливі військові об’єкти окупантів на відстані до 250 кілометрів. Також завдяки Storm Shadow під постійним вогневим впливом перебувають пункти управління та місця зберігання матеріально-технічних засобів РФ”, — зазначив Олексій Громов.

Також заступник розповів і про те, що знищуючи Каховську ГЕС, загарбники мали намір зупинити наступ українських військ, проте досягли протилежного ефекту. Адже хвиля від зрушеної греблі змила першу оборонну лінію окупантів уздовж лівого берега Дніпра. 

“Суто з військової точки зору цей злочин не міг призвести до руйнування наших планів. ЗСУ мають достатньо підготовлені підрозділи, забезпечені сучасним озброєнням та військовою технікою, у тому числі – для форсування водних перешкод. Крок за кроком українські військові виконують завдання зі звільнення від загарбників усієї території нашої країни”. — сказав Олексій Громов.

За його словами, після підриву дамби Каховської ГЕС та підтоплення прибережних районів, росіяни отримали можливість посилення угруповань військ на загрозливих напрямках, шляхом перекидання військ із тимчасово окупованої частини Херсонської області.

Нагадаємо, російські окупанти відкрили ще один неофіційний слідчий ізолятор: у селі Чонгар Херсонської області. Офіційно про нове СІЗО окупаційна влада не повідомляє. У новий пенітенціарний заклад перевели частину політичних вʼязнів, які утримувались у СІЗО №2 Сімферополя.

 

У тимчасово захоплених Скадовську та Генічеську Херсонської області збільшилася кількість випадків інфекційних захворювань на гострі кишкові інфекції. За характером протікання хвороба має ознаки холери. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ