Підтримати нас

ЗСУ атакували в окупованому Криму корабель “Констянтин Ольшанський”

Вгору
Автор статті
26 березня 2024 11:58
183
Поширити:
ВДК "Костянтин Ольшанський". Фото: Мілітарний

На сторінці Військово-Морських Сил 26 березня підтвердили, що 24 березня 2024 року в окупованому Криму Сили оборони атакували російські великі десантні кораблі "Костянтин Ольшанський", “Ямал”, “Азов”, також розвідувальний корабель "Іван Хурс".

В ефірі телеканалу FREEДОМ речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук повідомив, що по кораблю “Костянтин Ольшанський” ЗСУ завдали удару ракетою "Нептун". Він додав, що уточнюється ступінь пошкоджень.

Також Плетенчук нагадав, що армія РФ захопили його у 2014 році під час окупації півострова. Весь цей час корабель стояв у Севастопольській бухті, його розбирали на запчастини.

Однак коли російське командування зрозуміло, що великі десантні кораблі в Чорноморському флоті РФ закінчуються, вирішили його відновити та розпочали ремонтні роботи, зазначив речник.

Окрім цього, Дмитро Плетенчук повідомив, що так окупаційні війська хотіли відзвітувати, що вони відновили один із нібито «своїх» ВДК.

«Це міг бути або «Мінськ», або «Оленегорський гірник», бо там характер ушкоджень такий, що їх відновлення досі під великим питанням. І, відповідно, була така ідея – видати наш корабель за один із них», – додав речник.

  • В ефірі Медіаплатформи “Вгору” Дмитро Плетенчук повідомив, що Збройні Сили України завдали удару по двох російських десантних кораблях 775-го проєкту «Ямал» та «Азов» в окупованому Криму. Наразі ще йде дорозвідка щодо конкретних пошкоджень.
  • 11 березня Повітряні Сили ЗСУ в районі Кінбурнської коси знищили російський танкер "Механік Погодін", на якому розташовувався спостережний пост для ведення розвідки, а також засоби РЕБ.
  • У ніч 5 березня спецпідрозділ ГУР МО України “Group 13” атакував морськими дронами “Magura V5” патрульний корабель Чорноморського флоту РФ “Сергій Котов” неподалік Керченської протоки. На кораблі планували розмістити зенітно-ракетні комплекси.  
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ