Підтримати нас

Повітряні Сили ЗСУ знищили російський танкер "Механік Погодін"

Вгору
Автор статті
12 березня 2024 11:25
877
Поширити:
Фото: Ukraine word news

11 березня Повітряні Сили ЗСУ в районі Кінбурнської коси знищили російський танкер "Механік Погодін", на якому розташовувався спостережний пост для ведення розвідки, а також засоби РЕБ.

Про це йдеться на сторінці ВМС ЗСУ.

Зазначається, що танкер до літа 2023 року перебував на території Херсонського морського порту. 




Фото зі сторінки ВМС ЗСУ

“Після підриву росіянами дамби Каховської ГЕС танкер викинуло на берег Кінбурнської коси, яку тимчасово контролюють росіяни”, – додають військово-морські сили. 

Також українські військові зазначають, що "Механік Погодін" армія РФ використовувала як платформу для атаки дронами по території Херсонської області.
  • За наказом президента України «Про рішення РНБО від 2 травня 2018 року «Про застосування та скасування економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» та за рішенням Херсонського окружного адміністративного суду в серпні 2018 року танкер "Механік Погодін" був заарештований.
  • У ніч 5 березня спецпідрозділ ГУР МО України  “Group 13” атакував морськими дронами “Magura V5” патрульний корабель Чорноморського флоту РФ “Сергій Котов” неподалік Керченської протоки. На кораблі планували розмістити зенітно-ракетні комплекси.  
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ