Підтримати нас

Зруйновані будинки, розбитий центр селища, понівечені автівки – яким побачили Високопілля волонтери

Vgoru
08 вересня 2022 07:45
459
Поширити:

У березні 2022 року окупанти захопили селище Високопілля. У місцевих жителів вони забирали все: документи, цінности, паспорти, транспорт.

Про те, яким побачили волонтери Високопілля після звільнення, розповів на своїй сторінці у Facebook депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко. 

“Спалені й зруйновані приватні садиби, вщент розбитий центр населеного пункту. А це — праця багатьох людей і навіть не одного покоління, украдені роки праці й життя. По всьому селищу стоять понівечені автівки мирних людей, насильно відібрані, марковані буквою Z – дорогі й не дуже, але вкрадені й розтрощені, а дехто на них збирав роками”, – йдеться в повідомленні. 

Також у своєму дописі Йосипенко, зі слів місцевих жителів, описав, як поводилися російські військові впродовж 6 місяців: 

“Російські військові в людей позабирали паспорти, по селищу забороняли ходити, а якщо і дозволяли, то лише з білою ганчіркою. Це нагадує повністю поведінку німецьких солдатів у Другій світовій війні. Старі люди не приховують свою зневагу до солдатів другої армії світу, які відбирали в них усе з дому, у тому числі і їжу, займалися мародерством, знущалися з мирного населення та вбивали”.

Наразі в селищі досі неспокійно, російські війська постійно його обстрілюють. 

Нагадаємо, що голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко підтвердив інформацію про звільнення ЗСУ селища Високопілля. Це сталося в ніч із 3 на 4 вересня 2022 року.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ