Підтримати нас

Злачне місце не довго порожніло - на Херсонщині викрили нових збирачів “мита” з перевантажених фур

10 лютого 2022 13:58
1,441
Поширити:

Нещодавнього заступника начальника патрульної поліції Херсонщини підозрюють в організації злочинної групи та вимаганні коштів з власників перевантажених фур.

Як  повідомляє пресслужба обласної прокуратури, злочинною діяльністю займалися: колишній заступник начальника патрульної поліції в Херсонській області, заступник командира батальйону управління патрульної поліції в Херсонській області та підприємець. 

Підприємець виконував роль посередника, а правоохоронці “за винагороду” безперешкодно, протягом 2021 року, пропускали перевантажені фури через ваговий комплекс. 

Тепер вже ексзаступнику начальника патрульної поліції інкримінують вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчиненого у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, карається до десяти років позбавленням волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна).

Розслідування ще триває. Ним займаються слідчі третього слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань  разом з обласною Службою безпеки України.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Досудове розслідування стосовно ще одного працівника патрульної поліції причетного до оборудки, завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду. 

Цікаво, що аналогічну схему “пропуску” правоохоронці викрили у 2020 році. 

Тоді за пропуск вантажівки через габаритно-ваговий комплекс на стаціонарному посту патрульної поліції «Консул» під Херсоном, з власників вимагали по 700 гривень з кожного авто.

Посередник підбирав «клієнтів», тобто підприємців, які займаються вантажними перевезеннями, обговорював з ними умови «співпраці». Потім перевізник посилав йому смс-кою на телефон номери автівок. Посередник повідомляв про це посадовцю, а той давав вказівку співробітнику комплексу пропустити вантаж. Після чого підприємець розраховувався з посередником: або переказував йому кошти на банківську картку, чи віддавав гроші  з рук в руки. Якщо власник вантажівок вчасно не розраховувався, то у подальшому його автівки блокувалися на тому самому стаціонарному посту патрульної поліції.

Так організатор щомісячно «заробляв» близько 1 млн грн. Правоохоронці довели: у серпні лише за чотири дні він дозволив безперешкодно проїхати 13 вантажівкам, за що власник автівок сплатив 9100 грн.

Але за організацію схеми арештували іншого посадовця  головного спеціаліста відділу надання адміністративних послуг Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки Володимира Мельника.

Разом з ним звинувачуються також Дмитро Омельченко та Степан Харуца. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ