Підтримати нас

Жителів Херсона запрошують на презентацію книги, яку створювали українські та естонські художники

02 травня 2024 16:21
189
Поширити:
Фото зі сторінки Lament of Kherson region

14 травня жителів Херсона запрошують на презентацію книги “Лемент Херсонщини”, яка створена українськими та естонськими художниками під час 10-денної резиденції в місті Таллінн, у рамках проєкту "Lament of Kherson region". Вона містить історії з Херсона від початку повномасштабного вторгнення, окупації, звільнення міста, підриву Каховської ГЕС до сьогодення.

Про це повідомили на сторінці Lament of Kherson region.

У дописі йдеться про те, що глядачі зможуть побачити саму книгу. Також запланована онлайн-зустріч із засновником Центру української культури в Таллінні Анатолієм Лютюком.

У коментарі Медіаплатформі “Вгору”, художній керівник проєкту Володимир Рейнхарт розповів про те, що глядачам покажуть відео, у якому зібрані кадри процесу створення книги. 

“Деякі українські художники, які її створювали, також відвідають захід”, – додав він. 

Через безпекову ситуацію місце проведення організатори вкажуть додатково. Зареєструватись можна за контактами: Володимир Рагульський, телефон +380974322588.

Презентація також запланована 9 травня в Тернополі, 10 травня в Одесі, 17 травня в Києві.

  • Проєкт "Lament of Kherson region" працював над створенням книги про історії жителів Херсонщини, яка проілюстрована за технологіями X століття. Над нею працюють херсонські художники під час резиденції в Таллінн, під менторством художника та керівника Центру української культури Анатолія Лютюка.
  • 1 березня, в Естонії проєкт "Lament of Kherson region" відкрив виставку книги про херсонців, над якою працювали дванадцять митців.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ