Підтримати нас

Жителі Херсонської області отримають можливість безплатного протезування

25 травня 2024 12:50
386
Поширити:
Фото: Роман Балук

Жителі Херсонщини, які втратили кінцівки унаслідок російської агресії, отримають можливість безплатного протезування.

Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

24 травня адміністрація Херсонської області підписала меморандум про співпрацю з представниками Українського науково-клінічного центру протезування та реабілітації.

“Безкоштовне фізичне відновлення дасть жителям області шанс на гідне й безбар’єрне життя. Реабілітація мешканців Херсонщини буде в надійних руках фахівців-протезистів та реабілітологів, які не один рік займаються комплексним відновленням людей з інвалідністю, зокрема встановленням якісних протезів та  ортезів   Ортопедичні вироби, які використовують для стабілізації та іммобілізації уражених ділянок тіла задля лікування травм, реабілітації та менеджменту хвороб опорно-рухового апарату.   ”, пише очільник ХОВА.

З початку війни 96 жителям Херсонщини ампутували руки або ноги, із них  одна дитина. Сім пацієнтів втратили дві кінцівки.

  • У Львові спеціалісти Центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – в межах спільного з L’Oreal соціального проєкту “(Не) До краси” допомогли 63-річній Ірині Сліньковій із села Кардашинка на лівобережжі Херсонщини, яка потрапила під обстріл армії РФ.
  • У Києві в Національній дитячій спеціалізованій лікарні “Охматдит” лікуються та проходять реабілітацію одинадцятирічна Настя та семирічна Маринка з Херсонської області. Діти отримали травми внаслідок обстрілів армії РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів