Підтримати нас

Журналісти написали заяву в поліцію на Юрія Гусєва

Автор статті
22 жовтня 2019 05:00
727
Поширити:

У понеділок, 21 жовтня, журналістів не пустили на засідання комісії Херсонської ОДА з питання концесії місцевого аеропорту.

Про це повідомляється на сторінці у Фейсбуці Незалежної Медіа-Профспілки України (НМПУ).

Ось що розповів член НМПУ Костянтин Риженко, який разом із журналісткою Олександрою Якубовською спробували потрапити на засідання комісії під головуванням Юрія Гусєва:

"Ми вирішили сходити на комісію, з метою дізнатися що буде обговорювати з концесіонерами губернатор, - повідомив НМПУ Костянтин Риженко. - Однак на прохідній адміністрації охорона сказала, що є розпорядження журналістів не пускати, так як засідання закрите і нас в списках немає. Ми пред'явили посвідчення журналістів і попросили розпорядження або нормативний акт або закон, загалом будь-який документ, який говорив би про те, що ми не можемо бути присутніми на комісії".

Як зазначив Костянтин Риженко, до них підійшла співробітниця інформаційної політики ХОДА та сказала, що є наказ пресу не пускати. На прохання журналістів принести наказ або дати копію, щоб мати можливість з ним ознайомиться, співробітниця повідомила, що це усне розпорядження голови ОДА Юрія Гусєва.

Через півгодини від початку засідання комісії журналісти викликали поліцію і написали заяву за 171 статтею КК ("Перешкоджання журналістській діяльності"). У процесі написання заяви вийшла невідома жінка, яка представилася радником губернатора з комунікацій та інформаційної політики та повідомила співробітнику поліції що це не комісія, а закрите засідання і "журналістів там бути не повинно".

"Комітет НМПУ відстежує дану ситуацію і вимагає від правоохоронців належного розслідування інциденту" - йдеться у повідомлені.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ