Підтримати нас

Здавали позиції ЗСУ: отримали вироки жителі Херсона

Автор статті
12 квітня 2024 20:51
191
Поширити:

Шевченківський районний суд Києва визнав винними у державній зраді та засудив до 15 років позбавлення волі жителів Херсона Юрія Кузьменка та Світлану Ерен. Їх затримали 16 січня 2023 року.

Про це повідомив Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок.

Встановлено, що Юрій Кузьменко запропонував своїй співмешканці Світлані Ерен, надавати інформацію російським військовим про місце розташування Сил оборони України у звільненому Херсоні. 

“Юрій Кузьменко розповів жінці, що співпрацює з окупантами й запропонував використовувати її банківську картку для отримання грошей за виконану «роботу»”, – інформує ЦЖР.

Зазначається, що за надану інформацію 14 січня 2023 року він отримав від російських окупантів 1 тисячу 973 гривні. Потім Кузьменко сфотографував інші об’єкти, які могли зацікавити окупаційні війська. За це він отримав 6 тисяч 53 гривні. 16 січня 2023 року Юрій Кузьменко зняв на відео територію шпиталю в Херсоні, де лікуються українські військові та переслав його представнику РФ.

Юрій Кузьменко свою вину в суді визнав повністю. Він пояснив, що російські окупанти запропонували йому заробити грошей і він на це погодився. Оскільки у чоловіка нібито не було власної банківської картки, він надав для розрахунків за виконану «роботу» картку своєї співмешканки, йдеться в повідомленні.

Однак Світлана Ерен свою вину категорично не визнала й намагалася переконати суд, що уявлення не мала, чим займається її чоловік. Юрій Кузьменко нібито сказав, що ці гроші від його брата з Росії. На отримані гроші вона купувала продукти, пишуть в ЦЖР. 

  • Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області визнав жителя окупованого села Князе-Григорівка Великолепетиського району Херсонської області винним у пособництві збройним формуванням держави-агресора. Чоловік тісно співпрацював із бойовиками незаконної ДНР і передавав їм дані про українських патріотів та учасників бойових дій.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ