Підтримати нас

“Просунутися далі поки що не вдається”: яка ситуація на лівобережжі Херсонщини

03 квітня 2024 22:00
408
Поширити:
Фото: Генштаб ЗСУ

Правий берег Херсонщини розташований вище за лівий. Унаслідок цього з нього краще проводити бойові дії, управляти БпЛА та дронами. 

Про це повідомив колишній заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко в проєкті Радіо Свобода "Новини Приазовʼя".

За його словами, окупаційні війська збирають резерви особового складу, артилерії та безпілотників для вирішення завдань, які ставить їхнє командування зі знищення українських морських піхотинців на лівому березі. 

“Українські військові утримують плацдарми не лише навколо Кринок, а і південніше на узбережжі Дніпра. Але просунутися далі поки що не вдається”, – додає Романенко. 
 Зазначається, що і ЗСУ, і військові РФ використовують камери нічного бачення на дронах для того, щоб своєчасно розвідувати пересування.  
  • Армія РФ вісім разів дрібними групами без успіхів штурмували позиції українських захисників на лівому березі Дніпра. Російські військові відійшли на свої вихідні позиції зазнавши втрат.
  • Раніше стало відомо, що військову техніку, яку російські окупанти перекинули з селища Азовського у бік Джанкоя, спрямували на Херсонський напрямок. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ