Підтримати нас

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр назвала причини теракту росіян на Каховській ГЕС

Vgoru
Автор статті
11 червня 2023 10:30
609
Поширити:

Російська армія переміщує свої найбільш боєздатні частини з Херсонського напрямку. Це насамперед підрозділи морської піхоти, повітряно-десантні війська та 49 армія.

Про це повідомляє заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Як ідеться у дописі, стає очевидним мета підриву Каховської ГЕС росіянами. 

“Так, враховуючи власні втрати та обмеженість в резервах, тим самим розуміючи нездатність стримати український наступ на різних напрямках, командування російських окупаційних військ вирішило "звузити" можливу географію активних дій ЗСУ”, — пише Ганна Маляр.

Підірвали Каховську ГЕС, щоби не допустити проведення наступу ЗСУ на Херсонському напрямку та вивільнити війська для їх перекидання на Запорізький та Бахмутський напрямки.

Також цим терактом російське керівництво намагається відвернути частину сил та ресурсів України на ліквідацію техногенної катастрофи й цим унеможливити звільнення окупованих територій на лівобережжі Херсонщини.

Нагадаємо, евакуацію росіяни провалили: окупанти відбирають у людей човни, обпливають затоплені будинки, забираючи майно, що вціліло. 

У травні росіяни знищували обладнання мобільного зв’язку в районах Гладківки, Обривки, Нової Маячки, Виноградового та Таврійського на Херсонщині, щоб обмежити доступ місцевих до зв'язку та інтернету. Вони демонтували електроустаткування мобільного зв’язку, а вежі повалили шляхом підрізання опор.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ