Підтримати нас

Зареєструвалася як ВПО: СБУ затримала жительку Херсонщини, яка допомагала проводити незаконний референдум

Вгору
Автор статті
13 лютого 2024 14:14
1,051
Поширити:

У Кривому Розі в результаті стабілізаційних заходів співробітники Служби безпеки України затримали жительку Новокаховської громади на Херсонщині, яка допомагала організувати незаконний референдум під час окупації регіону.

Про це йдеться на сторінці відомства.

Зазначається, що жінка входила до російського «виборчкому» в захопленому на той час селищі Веселе Каховського району.

Затримана обходила будинки місцевих жителів та агітувала їх проголосувати за приєднання Херсонської області до Росії, йдеться в повідомленні.

Після звільнення правобережжя вона виїхала до Кривого Рогу та зареєструвалася як внутрішньо переміщена особа, стверджують правоохоронці.

Херсонська обласна та Каховська окружна прокуратури жительці Херсонщини повідомили про підозру в колабораційній діяльності. 

Наразі жінка перебуває під вартою. Їй загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

  • Раніше за обвинуваченням прокуратури жителя Херсона визнано винним у колабораціонізмі та поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму. У вересні 2022 року засуджений обійняв посаду “секретаря дільничної виборчої комісії”.
  • За колабораціонізм судитимуть жінку з Борозенського Бериславського району Херсонської області, яка добровільно стала заступницею голови виборчкому Російської Федерації на території громади під час окупації, восени 2022 року.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ