Підтримати нас

На Херсонщині 8 років ув’язнення отримав окупаційний секретар дільничної виборчої комісії

Вгору
08 лютого 2024 11:34
398
Поширити:

За обвинуваченням прокуратури жителя Херсона визнано винним у колабораціонізмі та поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Слідство довело, що у вересні 2022 року засуджений обійняв посаду “секретаря дільничної виборчої комісії”, яка функціонувала на території Херсона.

Комісію створила окупаційна влада для проведення незаконного референдуму щодо виходу зі складу України та приєднання до РФ окупованої території Херсонщини. Окрім цього в одній із заборонених російських соцмереж обвинувачений поширював символіку комуністичного тоталітарного режиму.

Згідно з офіційними даними, у чоловіка вже є невідбута частина покарання за попереднім вироком суду. За цим вироком його визнали винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України.

Прокуратура повідомляє, що сукупністю усіх вироків його засуджено до 8 років ув’язнення та заборонено обіймати посади в органах влади та займатися виборчими процесами впродовж 10 років.

  • Раніше Медіаплатформа “Вгору” повідомляла, що даного чоловіка затримали за підозру в колабораціонізмі. За додатковими даними прокуратури, на посаді секретаря дільничної виборчої комісії він інформував окупаційну центральну виборчу комісію Херсонської області щодо проведення засідань комісії, вів протоколи та облік робочого часу інших членів “ДВК”. Також чоловік вів облік виборців, а підсумки незаконного голосування з протоколами передавав до окупаційної “ЦВК” для подальшого фальсифікування результатів.
Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ