Підтримати нас

Заможні можуть отримувати субсидії

Автор статті
20 вересня 2016 10:58
557
Поширити:

Продаж квартири або будинку не входить в перелік критеріїв, які позбавляють права на отримання субсидії. Більш того, про факт продажу квартири громадяни не зобов’язані інформувати органи соціального захисту.

Якщо сім’я зробила покупку, що перевищує 50 тис. грн. на момент отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг їй не припинять надавати. Факт такої покупки впливає на право на призначення субсидії на наступний термін. На оформлення субсидії також не впливає вартість майна, отриманого в спадщину або в подарунок. Цей дохід не включається до сукупного доходу сім’ї і не береться до уваги при розрахунку розміру субсидії.

У Мінсоцполітики також звертають увагу, що наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також не впливає на право отримання субсидії. Береться до уваги офіційний дохід, який приносить це майно, зазначає Мінсоцполітики. Якщо сім’я придбала квартиру в кредит, то при визначенні її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. грн, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Винятком також є і медичні послуги. Якщо людина оплатила операцію і сума перевищує 50 тис. грн. – це не позбавляє її права на субсидію.

Субсидія не призначається в разі, якщо хто-небудь із зареєстрованих у житловому приміщенні членів сім’ї протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, будівельних матеріалів або одноразово оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири або будинку, автомобіля на суму, що перевищує 50 тис. грн. “Однак і тут є винятки, і держава готова йти назустріч тим сім’ям, які реально потребують допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг”, – підкреслюють в міністерстві.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ