Підтримати нас

Залишив успішну кар'єру в Казахстані, аби захищати Батьківщину. Історія бійця Херсонського прикордонного загону

Vgoru
Автор статті
19 травня 2023 13:56
840
Поширити:

Олександр — воїн Херсонського прикордонного загону, який на початку повномасштабної війни повернувся до України, аби стати до лав війська.

Чоловік мав успішну кар'єру в  Казахстані, де працював топменеджером в індустрії розваг міста Алмати. Він був правою рукою керівника мережі ресторанів, барів, нічних клубів.

Про нього розповідає 79 прикордонний загін Держприкордонслужби Херсона. 

«Повернувшись до Миколаєва, пам'ятаю напівспустошене місто та постійні обстріли житлових кварталів. Я бачив смерть та біль на околицях мого рідного містечка», — згадує боєць. 

Олександр приєднався до сил Херсонського прикордонного загону, щоб захищати Батьківщину.

Чоловік пам'ятає і обстріли позицій, і напругу, коли очікували прориву окупантів на одному із напрямків. 

В один із днів, коли позиції постійно накривали з артилерії, прикордонник проїжджав повз щойно зруйновану окупантами домівку. На подвір'ї в одній кофтинці Олександр побачив дитину. Боєць, прикриваючи собою, відніс дівчинку до автівки та згодом вивіз до безпечного місця.

Тепер дівчинка живе зі своєю бабусею, ходить до школи та товаришує з захисником. 

«Вона мені постійно відправляє малюнки, читає вірші та запрошує до себе в гостини. Коли Україна переможе, ми обов'язково зустрінемося – обіцяю. Але зараз я маю боронити свою країну та її громадян до останнього набою», — пояснює прикордонник.

Після Перемоги Олександр планує зайнятися улюбленою справою — відкрити ресторан на Півдні України і дати йому назву «Victory».

Нагадаємо, Президент України нагородив 79 прикордонний загін Держприкордонслужби Херсона почесною відзнакою "За мужність та відвагу".

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ