Підтримати нас

Залякування та тиск: як жителів окупованої Херсонщини вербують до російської армії

14 жовтня 2024 21:00
255
Поширити:
Фото: ГУР

На окупованій території Херсонської області окупаційна влада змушує місцевих жителів підписувати контракт та вступати до лав армії РФ. 

Про це в ефірі “Вгору” повідомив заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Він розповів про причини, через які люди підписують контракт. Зокрема, це залякування та тиск на них.

Також Данилов зазначив що є ті, хто розглядає це як швидкий заробіток.

За його словами, примусовий призов змушує все більше людей виїджати з окупації.

“Виїзд прискорився і буде прискорюватися. Особливо матері зараз намагаються виїжджати з хлопцями, яким близько 18 років. Це все ще можливо та все спирається у гроші та можливості сім'ї”.

  • З 1 жовтня до 31 грудня 2024 року незаконний голова Херсонщини Володимир Сальдо оголосив про призов до армії РФ на окупованій території Херсонської області.
  • Юристка Благодійної організації “Фонд милосердя та здоров'я”, адвокатка громадської приймальні УГСПЛ в Херсоні Наталя Юрченко повідомила, що скрізь на окупованих територіях незаконна влада вдається до примусової мобілізації населення. Якщо громадянин добровільно пішов воювати проти своєї держави, тоді правоохоронці відкриють провадження за статтею 111 КК України (державна зрада) або за суміжними статтями.
  • Голова Запорізької ОВА Іван Федоров розповідав, що російські військові та окупаційна влада провалюють свої спроби вербування населення до лав армії РФ на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.
  • Речник УДА Сергій Братчук розповів, що мобілізація триває постійно. Для цього влада РФ і провела незаконні вибори на окупованих територіях України. Таким чином вони намагалися провести фільтрацію для українців і скласти реєстри мобілізаційних ресурсів на окупованих територіях.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів