Підтримати нас

Закуповували продукти по завищених цінах: на Херсонщині оголосили підозру двом очільникам продовольчої служби

Автор статті
08 квітня 2024 15:07
226
Поширити:
Фото ДБР

Працівники ДБР за сприяння СБУ повідомили про підозру двом керівникам продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону на Херсонщині, які закуповували продукти для військових за завищеними цінами. Чоловікам загрожує до 3 років тюрми.

Про це йдеться на сторінці Державного бюро розслідувань.

За даними слідства, начальник продовольчої служби частини уклав договір на закупівлю круп для військової частини на понад 360 тисяч гривень. Угода була схвалена за завищеною ціною та без відповідних документів, що підтверджують якість товару.

Його попередник на цій же посаді уклав договір із закупівлі хліба для військової частини на 1,3 млн гривень. Він надав перевагу підприємцю, який запропонував завищену ціну, яка перевищувала середню ринкову на 8 грн. Через це військова частина зазнала збитків на понад 402 тисячі гривень, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що один з них підозрюється у внесенні до офіційних документів неправдивих відомостей, другий – у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи. 

  • У січні 2024 року Міністерство оборони України вирішило розірвати контракт із компанією «Трейд Лайнс Рітейл» щодо постачання харчування військовим у Херсонській та Миколаївській областях. Ця компанія пов'язана з львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ