Підтримати нас

Закупив неякісний одяг для ЗСУ: підозру від ДБР отримав очільник одного з департаментів Херсонської ОВА

19 серпня 2024 13:50
387
Поширити:
Фото: ДБР

Державне бюро розслідувань у взаємодії з Нацполіцією повідомили про підозру директору Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської ОДА, який закупив неякісний одяг для військовослужбовців.

Про це йдеться на сайті відомства.

За даними слідства, Херсонська ОВА оголосила тендер для закупівлі одягу для військових. Через змову постачальників з посадовцем департаменту, тендер виграли обрані ним підприємці, які поставили неякісний одяг.

“Ділки купували дешевий, неякісний одяг, без належних сертифікатів про відповідність вимогам Міноборони України. Товар лише візуально був схожий на військовий”, - пишуть у ДБР

Своїми діями посадовець завдав збитків державі на понад 21 мільйон гривень.

Йому повідомили про підозру у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки державним інтересам.

Йому загрожує позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна.

ДБР шукатиме шляхи відшкодування завданих державі збитків та притягнення до відповідальності інших учасників схеми.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону повідомила, що під підозрою колишній директор, який уклав договір про поставку форми для у листопаді - грудні 2022 року. У цей період департамент очолював Дмитро Лазарєв. Його звільнили з посади не початку 2023 року.

  • Нещодавно Служба безпеки України назвала імена учасників агентурної мережі російських спецслужб, учасників якої затримали на території Херсонської області. Вони передавали розвіддані РФ та діяли під керівництвом посадовця окупаційного уряду. Правоохоронці затримали трьох інформаторів, ще трьом учасникам злочинної групи заочно повідомили про підозри в держзраді й умисних діях, вчинених з метою зміни держкордону України.
  • Раніше Служба безпеки затримала в Херсоні 55-річного екскерівника однієї з районних організацій міської “Спілки ветеранів Афганістану”, який співпрацював з РФ під час окупації міста.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів