Підтримати нас

Загинув на Херсонському напрямку: Сили ТРО “Південь” розповіли історію військового Олексія Слющенка

Вгору
Автор статті
03 березня 2024 15:18
487
Поширити:
Олексій Слющенко. Фото: РУ Сил ТРО "Південь"

Регіональне управління Сил ТРО “Південь” ЗСУ опублікувало історію солдата Олексія Слющенка.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові, указом Президента України від 24 лютого 2024 року Олексію надали звання Герой України з відзначенням ордена «Золота Зірка» посмертно, інформують Сили ТРО.

Зазначається, що 5 червня 2023 року військові РФ намагалися витіснити Сили оборони з островів у дельті Дніпра і водночас окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС. Усі ніч тривав бій. 6 червня 2023 року на острові Білогрудів Олексій загинув, коли намагався витягнути свого пораненого командира.

Як пишуть на сторінці бригади, Олексій Слющенко був спортсменом і тренером. З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в України ніс службу в лавах 123-ї бригади Сил територіальної оборони на посаді розвідника-навідника. 

  • 28 лютого у новому звіті Інституту вивчення війни, з посиланням на російські джерела йшлося про те, що окупаційні війська завадили висадитися українським військовим на Тендрівській косі біля Херсонської області.
  • Також на сторінці Сил Спеціальних Операцій ЗСУ написали, що під час виконання бойового завдання загинули бійці 73-го морського центру спеціальних операцій.
  • Під час спецоперації на Тендрівській косі біля Херсонської області отримав поранення військовий 73 морського центру спеціальних операцій з Івано-Франківщини Андрій Типусяк. Він помер у лікарні 28 лютого.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ