Підтримати нас

За знімання переміщення або розташування ЗСУ можна потрапити до в’язниці

Vgoru
Автор статті
24 березня 2022 15:30
675
Поширити:

Народні депутати проголосували за доповнення до Кримінального Кодексу, передбачивши кримінальну відповідальіность за фото- та відеозйомку переміщень Збройних сил України.

Зокрема, Кримінальний кодекс доповнено Статтею 114-2: Несанкціоноване розповсюдження інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ або інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану.

Отже, розповсюдження інформації про переміщення зброї, озброєння та бойових припасів карається позбавленням волі від трьох до п'яти років.
Поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших військових формувань України карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

Якщо цю інформацію поширює за попередньою змовою група осіб або з корисливих мотивів, щоб надати інформацію державі-агресору, незаконним збройним формуванням, тоді передбачено позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ