Підтримати нас

За напад на волонтерів – два роки обмеження волі умовно

Автор статті
13 липня 2023 16:15
509
Поширити:

Херсонець Юрій Коршиков отримав два роки обмеження волі за лайку та напад на волонтерів Благодійного фонду “Україна Незламна”.

Це сталася 20 червня цього року.

Волонтери БФ “Україна Незламна” привезли в Херсон та роздавали постраждалим від затоплення після підриву росіянами Каховської ГЕС гуманітарну допомогу: тонни питної води, сухі супи та макарони із соусом у стаканчиках, гумові комбінезони, помпи для викачування брудної води, генератори, ліки, засоби для інвалідів та лежачих хворих, одяг, гігієну, постільну білизну та подушки, їжу для тварин та консервацію.

Фото зі сторінки організації у Фейсбук

Вранці 20 червня Юрій Коршиков з'явився в складських приміщеннях, які волонтери Фонду використовували для розміщення гумвантажів, і влаштував скандал. Заважав людям працювати, лаявся нецензурно. Коли йому зробили зауваження та попросили покинути приміщення, – накинувся з кулаками.

Правоохоронці кваліфікували його дії як грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, – частина 1 статті 296 Кримінального кодексу України, – карається штрафом від 17 000 до 34 000 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі до п'яти років.

Херсонський міський суд призначив чоловікові два роки обмеження волі. Але звільнив від відбування покарання з випробувальним строком на один рік.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ