Підтримати нас

З початку року поліцейські Херсонщини розшукали та повернули додому 216 дітей

Автор статті
25 травня 2020 08:00
692
Поширити:

Зникнення дитини - це надзвичайна подія, на яку поліція реагує блискавично.

Сьогодні, 25 травня, Міжнародний день зниклих безвісти дітей і він є особливо трагічним для батьків, яким довелося пережити це горе.

"З початку цього року ми розшукали 216 дітей, усіх повернули в родини або притулки. І 99% дітей ми знайшли у перші години після зникнення, - зазначив т.в.о. начальника відділу ювенальної превенції поліції Херсонської області Віталій Сайфутдінов. – Важливо усвідомлювати і пам’ятати, що чужих дітей не буває, тому завжди варто звертати увагу на малюків, які знаходяться на вулиці без нагляду. У випадку зникнення дитини уважність, небайдужість та людяність кожного може допомогти, а іноді навіть врятувати дитині життя!"

Лише за вихідні дні працівники поліції розшукали чотирьох неповнолітніх. Причиною втеч всіх дітей стало бажання погуляти.
15-річну херсонку поліцейські розшукали о 02:00 год. ночі на одній з вулиць міста. Після сварки з мамою, яка не хотіла вночі пускати її гуляти, дівчина втекла. Поліцейські знайшли її в компанії друзів, з неповнолітньої було все добре, її провели додому, передали матері, після чого провели профілактичну бесіду.

14-річного жителя Корабельного району Херсона ювенальні поліцейські розшукали упродовж двох годин. Батько зниклого повідомив, що син вночі не повернувся додому і не відповідав на телефонні дзвінки. Поліцейські відпрацювали район і швидко знайшли підлітка в одному з дворів в компанії друзів. Хлопця відвели додому. Він пояснив, що забув попередити рідних, що затримається з прогулянки. З дитиною поліцейські провели профілактичну бесіду.

17-річний хлопець втік з гуртожитку в Херсоні. Про його зникнення у поліцію повідомив дідусь. Він сказав, що онук і раніше уходив гуляти, але упродовж доби завжди повертався. Цього ж разу він вимкнув телефон. Ювенальні поліцейські відпрацювали район, опитали друзів хлопця та встановили його місцезнаходження. Він був зі знайомими.

14-річну дівчину з Суворовського району Херсона, яка приблизно о 23:00 пішла гуляти без дозволу мами, ювенальні поліцейські розшукали через кілька годин. Правоохоронці поспілкувалися з друзями дівчини і вони повідомили, що вона може знаходитися зі своїм хлопцем. Їх обох ювенальні поліцейські виявили на вулиці, де підлітки сиділи на лавці. З дівчиною було все добре, її відвели додому та передали батькам.

Відділ комунікацій Херсонської поліції

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ