Підтримати нас

З червня на Херсонщині діятимуть обмеження руху вантажівок

Автор статті
22 травня 2021 06:10
933
Поширити:

Багатотонні фури на Херсонщині в будь-який час року колесять в усіх напрямках, перевозячи найрізноманітніші вантажі, з яких на особливому місці - сільськогосподарська продукція.

Це не дивно, враховуючи, що наша область - яскраво виражений аграрний край. Вантажівки прямують до елеваторів й інших терміналів перероблення, у порти, на підприємства, у фермерські господарства. Така кількість багатогабаритного транспорту і така його інтенсивність негативно позначаються на стані херсонських доріг, які й без того перебувають не в найкращих кондиціях.

У спекотні дні дороги схильні до ще більших руйнувань. У зв'язку з цим із початку літа в Україні діють заходи з обмеження руху великих вантажівок.

Як повідомляють у пресслужбі підприємства "Укравтодор", заборона буде стосуватися вантажівок із масою вище 24 тонн і з навантаженням на вісь понад 7 тонн. З 1 червня, при денній температурі повітря до 28 градусів за Цельсієм, таким автомобілям буде заборонено переміщення по дорогах Херсонщини.

Виняток - фури, що перевозять небезпечні або швидкопсувні вантажі, тварин і птицю, а також машини, що мають відношення до ліквідації надзвичайних ситуацій. Водії всіх інших автомобілів із зазначеними вище параметрами змушені будуть перечікувати на майданчиках для тимчасової стоянки в смугах для відводу автомобільних доріг.

Такі місця відстою можна відшукати за посиланнями, розміщеними на сайті "Укравтодору".

Контролювати виконання заходів щодо обмеження руху будуть співробітники Укртрансбезпеки та Нацполіції.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ