Підтримати нас

Юрій Гусєв відсторонив від посади Євгена Криницького

Автор статті
04 листопада 2019 10:00
720
Поширити:

Голова ОДА Юрій Гусєв відсторонив директора департаменту освіти та науки облдержадміністрації Євгена Криницького від посади.

Про це він оголосив  4 листопада під час селекторної наради, повідомляють на сайті Херсонської ОДА.

Крім того, стосовно Євгена Криницького розпочато дисциплінарне провадження. До кінця тижня має бути сформована відповідна комісія, яку очолить заступник голови облдержадміністрації Світлана Чепіга.

Причина відсторонення посадовця – наявність невикористаної частини коштів освітньої субвенції. За словами Юрія Гусєва, без меблів по лінії Нової української школи залишається щонайменше 59 шкіл Херсонщини.

Як пише Перший регіональний Євген Криницький, коментуючи ситуацію, каже, що немає жодної юридичної підстави щодо його відсторонення з посади, адже він не має повноважень впливати на тендерний комітет міста Херсона та на Управління освіти міста Херсона, які наразі не змогли закупити необхідні послуги по лінії Нової української школи:

«59 шкіл, які не забезпеченні наразі необхідним обладнанням – це школи міста Каховки та Херсона, тому прямих повноважень впливати на них та звільнити їх керівників з посади я не маю. Крім того, по місту Херсону є декілька рішень антимонопольного комітету, який зупиняв закупівлю обладнання. Буде дисциплінарна комісія і я покажу, які мої повноваження стосовно до органів місцевого самоврядування».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ