Підтримати нас

Європарламент прийняв сенсаційне рішення по Україні

23 січня 2016 06:28
260
Поширити:

Депутати Європарламенту повністю підтримують ініціативу уряду України розвернути миротворчі сили на територіях окупованого Росією Донбасу.

Про це повідомляє резолюція Європарламенту щодо угоди про асоціацію, яку прийняли у четверг, 21 січня.

Даний документ включає в себе поглиблені і всеосяжні зони вільної торгівлі з Україною, Грузією та Молдовою.

"Європарламент бере до відома заклик українського керівництва розгорнути міжнародні миротворчі сили вздовж українсько-російського кордону, а також у Донецькій і Луганській областях", - зазначено в документі.

Крім того, в ЄС підтримали ідею про розгортання міжнародної місії під проводом ЄС в рамках загальної політики безпеки та оборони в регіоні, коли для цього будуть створені належні умови, зокрема, після часткового виконання мінських домовленостей.

Також депутати ЄП закликали країни-члени продовжити підтримку на рівні повної оперативної спроможності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

В даний момент, європейські політики занепокоєні станом імплементації Мінських домовленостей. ЕП в черговий раз підкреслив, що російське керівництво має особливу відповідальність щодо цього.

З боку бойовиків триває порушення режиму припинення вогню, обмеження вільного пересування спостерігачів ОБСЄ.

Відсутні результати у відновленні Україною контролю на кордоні з РФ, безрезультатність домовленостей про модальності проведення місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях, відсутність прогресу у звільненні незаконно утримуваних в Росії ув'язнених, зокрема Надії Савченко, Олега Сенцова та інших.

Резолюція виражає беззастережна підтримка територіальної цілісності України, Грузії та Молдови і закликає Росію припинити окупацію Криму і пряме і непряме участь у конфлікті в Україні.

Безумовно ЕП схвалив рішення Ради ЄС продовжити економічні санкції проти Росії у зв'язку з невиконанням Мінських домовленостей.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів