Підтримати нас

Євро-2020: Поразка України, за яку не соромно

Автор статті
14 червня 2021 09:35
1,035
Поширити:

Перший матч української збірної на Чемпіонаті Європи з футболу-2020 став, мабуть, поки що найцікавішим на цій першості.

В Амстердамі українцям протистояв грізний суперник - команда Нідерландів. Господарі визнавалися явними фаворитами гри, а матч у ложі для почесних гостей дивилася навіть королівська родина.

Попри попередні розклади, Україна в першому таймі виглядала дуже непогано: у футболістів виходив контроль над м'ячем, було створено кілька небезпечних моментів. Хоча, звичайно, ініціативою переважно володіли голландці. Але всі небезпечні епізоди в першій половині зустрічі впевнено ліквідовував воротар "Динамо" Бущан.

Проте тиск Нідерландів дався взнаки вже на початку другого тайму: спочатку капітан "помаранчевих" Вейналдум добив м'яч у сітку після помилки захисників збірної України, а вже на 58 хвилині Вегорст зробив рахунок 2:0.

Ці події не збентежили українців, і на 75 хвилині Андрій Ярмоленко у своєму фірмовому стилі лівою ногою закрутив м'яч у дальню "дев'ятку" воріт Стекеленбурга. Поки що цей гол можна назвати найкрасивішим на турнірі.

Минає лише чотири хвилини, і Яремчук після подачі Малиновського зі штрафного робить рахунок нічийним - 2:2.

Українській збірній залишалося дотерпіти зовсім небагато, але черговий навіс господарів з флангу завершився точним ударом головою Дензела Дюмфріса.

Підсумок - 3:2 на користь голландців, але гра "синьо-жовтих" залишила позитивне враження і надію на подальший успішний виступ на Євро.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ