Підтримати нас

Як приготувати рахат-лукум в домашніх умовах

14 грудня 2018 13:27
224
Поширити:

Рецепт «турецької насолоди» вигадав відомий кондитер за наказом султана, якому набридло гризти тверді солодощі. У результаті низки експериментів з’явилися м’які, ніжні на смак ласощі, які неважко готувати.

Інгредієнти:

2 склянки цукру,
сік 2 лимонів,
25 г желатину,
100 г кукурудзяного крохмалю,
25 г цукрової пудри,
50 г очищених і подрібнених фісташок,
барвники.

Приготування:

Цукор насипте у каструлю, налийте 300 г води і сік 2 лимонів. Розмішайте і нагрівайте на маленькому вогні, поки цукор не розчиниться. Доведіть до кипіння.

Змішайте желатин з 75 г кукурудзяного крохмалю і 200 г води і додайте у каструлю з цукром. Продовжуйте постійно помішувати і варіть цю суміш на повільному вогні близько 20 хвилин. У вас будуть постійно з’являтися шматочки желатину або крохмалю на поверхні, але вони легко розмішуються.

Коли суміш загусне, зніміть з вогню і злегка остудіть. Додайте фісташки і кольорові барвники. Змішайте залишки крохмалю з 25 г цукрової пудри.

Підготуйте форми для розливання суміші. Висота форми повинна бути 4-5 см і довжина близько 20 см. Злегка змастіть дно форми олією, щільно викладіть харчовою плівкою і трохи посипте сумішшю кукурудзяного крохмалю і цукрової пудри. Надлишки видаліть.

Вам потрібно дві формочки, щоб лукум зробити двох кольорів. Розлийте масу по формах і залиште охолоджуватися як мінімум 4 години. Тепер можете нарізати на кубики і посипати сумішшю крохмалю з цукровою пудрою.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів