Підтримати нас

Як на Херсонщині працює програма "Доступні ліки"

08 серпня 2018 11:00
189
Поширити:

3 серпня цього року МОЗ затвердив новий список медичних препаратів для програми «Доступні ліки». За роз'ясненнями про нововведення 0552.ua звернувся до головного спеціаліста Відділу розвитку та контролю якості медичної допомоги населенню в Херсонській області Людмилі Климюк.

«Херсонці досить часто користуються програмою« Безкоштовні ліки ». Станом на 30 липня кількість виписаних рецептів на відшкодування лікарських засобів становить 367644; кількість рецептів, за якими здійснено часткове відшкодування вартості - 287378 », - прокоментувала Климюк.

Відзначимо, що в оновлений реєстр ліків увійшов 261 препарат, з них 59 пацієнти зможуть отримувати абсолютно безкоштовно. Раніше в програмі брали участь 239 препаратів в цілому і 47 безкоштовних. В оновлений список безкоштовних препаратів включені як українські ліки, так і іноземні.

Нагадаємо, що сьогодні на території Херсонської області в програмі бере участь 180 аптек, велика частина знаходиться в Херсоні та Новій Каховці.

«Щоб отримати ліки за програмою, потрібно перебувати в єдиній базі пацієнтів, а також мати при собі рецепт. Завжди звертайте увагу на дату, яка ставиться на рецепті, адже він діє тільки місяць », - розповіла Людмила Петрівна.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ