Підтримати нас

Як діяти у разі зникнення людини під час бойових дій

Vgoru
Автор статті
21 травня 2023 08:00
736
Поширити:

Офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти дав роз’яснення, що робити, якщо близька цивільна або військова людина зникла під час бойових дій.

Відповідну інструкцію оприлюднили на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

  • Треба звернутися до відділення Національної поліції з відповідною заявою. Там, при потребі, здати ДНК-матеріали.

  • Для подачі заяви до Національного інформаційного бюро, треба телефонувати на цілодобову гарячу лінію за номером 16-48 (для дзвінків з-за кордону +38 (044) 287-81-65) або через чат-боти у Telegram чи Viber.

  • До Уповноваженого зі зниклих безвісти можна звернутися за номером гарячої лінії: 0 800 339 247. У вихідні приймають лише повідомлення у Viber і Telegram на номер: (095) 896-04-21.

  • Також можна зателефонувати до Міжнародного Комітету Червоного Хреста за номером: 0 800 300 155.

Якщо ваша близька людина – військовослужбовець, додатково треба звернутися до  командування військової частини, де особа проходила службу, із запитом, щодо надання результатів службового розслідування. Або до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, з якого особу було призвано на військову службу, щодо надання інформації.

Нагадаємо, у Калинівській громаді Бериславського району намагаються відшукати та повернути підопічних місцевого центру соціального обслуговування. Наразі вдалося знайти п’ятьох викрадених окупантами людей, продовжують пошуки ще сімох осіб. 

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ