Підтримати нас

Як батько про дитину одразу «згадав»

03 березня 2018 17:25
452
Поширити:

Подружжя з Верхнього Рогачика виховувало трирічну дитину, коли вирішили розлучитися.

Донька, за рішенням суду, залишилася з матір’ю. А батько повинен був щомісяця перераховувати на утримання дитини 500 грн. Але за п’ять років дівчинка не отримала від тата ні копійки. Він посилався на те, що у нього немає роботи, а отже немає і грошей. З того часу батько заборгував дитині 43 тисячі гривень.

І тільки в цьому році, як повідомила прес-служба Головного територіального управління юстиції в Херсонській області,  державні виконавці змогли примусити батька заплатити аліменти. Керівник обласної юстиції Костянтин Хутковський пояснив, що знайти механізми впливу на злісного неплатника вдалося після 6 лютого 2018 року, коли набув чинності Закон щодо посилення захисту права дитини на належне утримання.

Відтепер державні виконавці можуть без рішення суду накласти деякі правові обмеження на злісних неплатників. Отже, виконавці направили батьку постанову про обмеження в праві керування транспортними засобами, виїзду за межі України, полювання та користування мисливською зброєю. Отримавши такий документ, він одразу ж з’явився до Верхньорогачицького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області. А там його ще й попередили: у разі несплати боргу його притягнуть до адміністративної відповідальності, а саме - до суспільно корисних робіт.

Того ж дня чоловік у повному обсязі  розрахувався із боргом, сплативши 43 тис. грн. аліментів. І повідомив, що до цього року ніде офіційно не працював, але вже знайшов нову роботу і тепер буде сумлінно перераховувати гроші власній дитині.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ