Підтримати нас

Херсонський ТЦК та СП розповів історію 51-річного військового з позивним "Ніжин"

07 травня 2024 07:27
257
Поширити:
Фото: Арсен Петров/УНІАН

Старший лейтенант 51-річний Василь на позивний “Ніжин” поєднує обов’язки заступника командира стрілецької роти з морально-психологічного забезпечення та командира цієї роти.

Історію військового розповіли на сторінці Херсонського обласного ТЦК та СП.



Василь народився під Ніжином на Чернігівщині (звідки й узяв собі позивний). Він закінчив два аграрних університети, у Києві та Сумах, там він набув фах інженера-механіка сільгоспмашин та інженера-будівельника.

На військовій кафедрі отримав лейтенантські погони, проте в армії не служив та збори опісля не проходив.

Чоловік працював на будівництві механіком, виконробом та головним інженером.

На початку війни його не хотіли брати через стан здоров’я. Але зрештою у 2023 році призвали й направили у Львівську академію сухопутних військ, звідти Василь й прибув одну з бригад на Херсонському напрямку.

“Багато бігати доводиться, а з моїми дитячо-юнацькими футбольними травмами ніг, це часом важкенько, – визнає Василь Андрійович, але війна усіх міняє, виявляються резерви, про які сам гадки не мав. Мені допомагає те, що у мирні часи доводилося багато з людьми спілкуватися, завдяки комунікабельності й зараз вдається до кожного з хлопців «ключик» підібрати. Невтомно повторюю їм, що необхідно не розклеюватися, вчитися майстерності, підтримувати один одного, тоді й перемога швидше буде”.
  • Нещодавно Історію військового з позивним “Херсон” розповіли на сторінці 148-ї окремої артилерійської бригади у фейсбуці.
  • Руслан на псевдо “Сват”, який раніше займався фермерством, розповів історію про бойову роботу на Херсонському напрямку.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ