Підтримати нас

148-ма окрема артилерійська бригада розповіла історію військового з позивним “Херсон”

04 травня 2024 12:22
308
Поширити:
Фото: 148-ма окрема артилерійська бригада

Військовий з позивним “Херсон” артилерист 148-ї бригади, він родом із Херсона, на своїй позиції стріляє із західної гармати М777.

Його Історію розповіли на сторінці 148-ї окремої артилерійської бригади у фейсбуці.

Артилерист майже пів року пробув в окупації. 

“На початок повномасштабної війни був у Херсоні. Зібрався на роботу, стояв на балконі та пив каву… Мені зателефонували з роботи й сказали, що Нову Каховку обстріляли. Я піднімаю голову і бачу, як горить Херсонський аеропорт. Почалася війна, а в мене на руках 4-річна дитина. У місті - метушня. Бої за Антонівський міст, працює авіація. Техніка російська їздила, дитина боялась”, - розповідає чоловік.
 Щоб вивезти родину з окупації, йому довелось заплатити велику суму. В Україну він потрапив проїхавши 30 блокпостів армії РФ.

Родина військового поселилась у матері дружини. А потім йому прийшла повістка. За два тижні навчився стріляти з гармати. А потім у свою першу відпустку повів дитину в перший клас.

“Хочу перемоги й додому. Повернуся в Херсон. Спочатку візьму участь у звільненні Донеччини, а потім мрію звільнити наш Південь. Коли російську гармату розбиваєш, прилітає майже відразу "отвєтка”. Але ми "навалюємо" у відповідь! Бувало, що 60 снарядів за день вистрілювали. Мій розрахунок на позитиві, бо ми на своїй землі. Працюємо”, - каже “Херсон”.
  • Нещодавно Руслан на псевдо “Сват”, який раніше займався фермерством, розповів історію про бойову роботу на Херсонському напрямку.
  • Про прикордонника з позивним “Маорі” Держприкордонслужба опублікувала відео, де він розповідає про участь у створенні плацдарму на лівому березі Дніпра, та які були при цьому перешкоди.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ